Tim van der Sluijs

Tim van der Sluijs (1968) studeerde in 1992 af aan de universiteit Utrecht in de richting Politieke Geschiedenis. Zijn eindscriptie “Hadden we het maar weer goed” behandelde cabaret in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens zijn studie begon Tim met het schrijven van liedteksten en uiteindelijk cabaretteksten. In 1991 schreef hij zich in voor het Leids Cabaret Festival en behaalde daar de halve finale. Hij stond toen voor de derde keer op het podium. Tim wordt met zijn programma “Waar is de afstandsbediening “goed ontvangen op het LCF. De jury, bestaande uit Frank Verhallen, Bavo Galama en Maarten Putman, is lovend over zijn talent. Dit wordt zelfs nog expliciet tijdens de finale door de jury vermeld.

Het Leids Cabaret Festival was voor Tim het begin van een 15-jarige cabaretcarrière. Hij schreef en speelde in die tijd 5 avondvullende programma’s en 14 Oudejaarsconferences:

“Waar is de afstandsbeding”
“Rood Licht”
“Ik BV”
“Koppensnellen”
“Nieuws”

“Oudejaarsconference 1992”
“Oudejaarsconference 1993”
“Oudejaarsconference 1994”
“Oudejaarsconference 1995”
“Oudejaarsconference 1996”
“Oudejaarsconference 1997”
“Oudejaarsconference 1998”
“Oudejaarsconference 1999”
“Oudejaarsconference 2000”
“Oudejaarsconference 2001”
“Oudejaarsconference 2002”
“Oudejaarsconference 2003”
“Oudejaarsconference 2004”
“Oudejaarsconference 2005”

In deze periode bracht hij in eigen beheer vier cd’s uit:
“Ik wou dat ik er nog zo één had”
“De Negentiger jaren”
“Stad vol Gekken”
“Punt

In 2005 zet Tim een punt achter zijn carrière als uitvoerend cabaretier”, omdat hij naar eigen zeggen “vergeten is om door te breken”. Hij gaat verder als webbeheerder van de cabaretwebsite Cabaret.nl en bouwt die uit tot de meest complete overzichtssite van cabaret en kleinkunst in Nederland. Daarnaast richt hij in 2005 samen met zijn partner Corinne van der Vliet het impresariaat TC Management op en begint hij een tweede leven als impresario. Als impresario wil hij nieuw cabarettalent een kans bieden om zich te ontwikkelen. Daarvoor begint hij onder andere het cabaret speel-leer-traject “De Cabaretpoel”. Binnen de Cabaretpoel begint Tim met de coaching van nieuw cabarettalent. De Cabaretpoel werd in korte tijd zeer succesvol. Dit project stond aan de basis van de carrières van veel nieuwe cabarettalenten. Tim coachte onder andere Max van den Brug, Jasper van Kuijk, Poolvogel, Diederik Smit, Jeroens Clan, Patrick Nederkoorn en Thijs van de Meeberg.
In 2010 wordt hij door Guido Weijers betrokken  bij de totstandkoming van zijn Oudejaarsconference 2010. Tim denkt mee in de onderlaag en thematiek van het programma en levert enkele tekstbijdrages.

In 2011 stopt Tim met zijn werk als impresario voor theatervoorstelling. TC Management wordt omgevormd tot een impresariaat voor Cabaret op Maat en schoolvoorstellingen. Vanaf dat moment legt Tim zich volledig toe op de coaching en ontwikkeling van nieuw cabarettalent.