Ik heb in mijn leven vele honderden liedjes geschreven in alle soorten en maten en in alle genres. Van gevoelsnummers tot geëngageerd. Van serieus tot humoristisch of absurdistische onzin. Van alle talenten die ik bezit is het liedjes schrijven mijn grootste talent. En ik zet dat talent graag in voor anderen.

Liedtekst op maat
Ben jezelf niet zo goed in het schrijven van liedjes. Dan zou ik je kunnen helpen om die tekst te schrijven of te verbeteren. Ik schrijf liedteksten die door diverse cabaretiers worden gebruikt. Ik noem hier geen namen omdat de cabaretiers dat zelf liever niet aan de grote klok hangen. Teksten voor anderen schrijf ik compleet op maat. Dus als je een concreet liedidee hebt, met een onderwerp, thema of bepaald point of view, enz. dan kan ik die tekst in overleg met jou schrijven. Daar gaan wel een aantal gesprekken aan voor af (live of digitaal). Zodat ik goed weet wat je precies wilt zeggen en kwijt wil in de tekst. Dus geef mij een onderwerp en wat ideeën en ik schrijf voor jou een compleet lied.

Liedtekst verbetering
Een andere manier waarop ik bijdraag aan liedteksten van cabaretiers is door samen een liedtekst te verbeteren. In deze variant heeft de cabaretier zelf al een opzet van een lied klaar of zelfs het hele lied al klaar, maar is nog niet tevreden. Dan ga ik vaak samen met hem/haar nog eens goed naar de tekst kijken en proberen we samen de knelpunten weg te werken. Dit zou eigenlijk elk cabaretier met een liedtekst moeten doen. Twee weten meer dan één. Er is toe nu toe bijna geen tekst geweest die mijn bureaublad heeft gepasseerd die niet significant verbetert is. Daarbij gaat het bij mij niet om veranderen om het veranderen. Soms is een lied gewoon al perfect, als het op mijn bureau belandt om er kritisch naar te kijken. Niets meer aan doen dan!

Samen schrijven
Samen schrijven is een intensieve maar wel erg leuke en effectieve manier van schrijven. Met zijn tweeën aan één liedtekst werken. Daarvoor moet er wel een bepaalde klik zijn en onderling respect en vertrouwen. Ik heb dit met een paar cabaretiers gedaan en vindt dat een van de leukste manieren om een lied te maken. Als je twee creatieve geesten bij elkaar brengt en het klikt, dan kan dat tot hele mooie dingen leiden. Je brengt elkaar op steeds betere ideeën omdat je op elkaars brainwaves reageert. Het knettert dan van creativiteit. Dit leidt bijna altijd tot hele goede liedjes. Liedjes die we elk apart nooit zo geschreven hadden. In zo’n tekst is ook bijna niet meer aan te wijzen welke ideeën van wie zijn. Het is complete synergie, een gezamenlijk project.

Dus heb je een liedidee, maar weet je niet zo goed hoe het te schrijven of uit te werken. Bel of mail mij gerust.